Huwelijkscatechese

Een trouwdag wordt vaak tot in de puntjes voorbereid. Niets wordt aan het toeval overgelaten: waar houden we het feest, welke kleding, wie nodigen we uit? Zo zorg je ervoor dat het een geslaagde en feestelijke dag kan worden. En inmiddels denk je daar vaak aan heel blij aan terug. Met het fotoboek erbij, nagenieten van die mooie dag en van elkaar. Dat mag! Dat is mooi, het is een geweldig mooi kado wat je van de Here hebt gekregen.

Maar ben je ook op een andere manier voorbereid op het huwelijk en op het samenleven na – en vaak ook al voor – die dag? Hoe vorm je – ook geestelijk – een huisgezin? Hoe geef je aan geloof en kerk een plek? Wat beloof je eigenlijk in de kerk? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de huwelijkscatechese die gegeven wordt door dominee de Boer.

De kerk heeft net als jij het Woord van de Here gekregen. Daar vinden we geen uitgewerkt “boekje” waarin staat: zo en zo werkt het huwelijk…..maar de Here laat zijn dienstknechten wel heel veel op schrijven over de onderlinge  manier van omgaan. Als je al die teksten bij elkaar brengt dan heb je best een heel mooi en goed beeld over hoe de Here een huwelijk voor Zich ziet.

We organiseren dit jaar 6 avonden.
We starten om 20:00, om 20:45 is er een korte pause en om 21:30 wordt de avond afgesloten.

26-09-2018
31-10-2018
21-11-2018
09-01-2019
06-03-2019
03-04-2019

We nodigen jullie hiervoor van harte uit. We willen samen met jullie in gesprek, en zo van elkaar leren, en vooral van de Here leren, uit zijn Woord hoe mooi het huwelijk  is. Zo bereid je je voor op de toekomst, als de Here het geeft, om kinderen op te voeden. Samen in moeilijke jaren het vol te houden. En vooral om samen dankbaar te genieten van al het goede wat de Here geeft in jullie huwelijk.

Met hartelijke groet,

Dominee Arend Jan de Boer